Sähköpyörät aloittelijoille innostavat pyöräilyyn


Sähköpyöräily on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, ja sen suosion takana on monia hyviä syitä. Sähköpyörät tarjoavat tehokkaan ja hauskan tavan liikkua paikasta toiseen. Sähköpyörä on myös hyvin ympäristöystävällinen tapa liikkua, eikä se suinkaan vähennä pyörän suosiota. Nekin, jotka eivät ole aiemmin olleet pyöräilystä kiinnostuneita, ovat alkaneet kiinnostua siitä juuri sähköpyörien innoittamina.

Vauhdin huumaa

Jos sähköpyörän hankintaa suunnitteleva ei ole vuosiin juurikaan pyöräillyt, on viisasta perehtyä pyöräilyyn yleensäkin, myös sitä koskeviin liikennesääntöihin. Tämän lisäksi on hyvä tietää joitakin perusasioita sähköpyöristä.

Sähkömoottori helpottaa pyörän polkemista, jolloin pyörällä pääsee vaivatta aika lujaakin. Akkuja on erilaisia. Tehokkaat akut ovat isoja ja painavia, minkä vuoksi tällainen pyöräkin on painavampi. On hyvä selvittää moottorin ja akun tehoja ostovaiheessa. Jos pyörää käytetään vain tasaisella maalla kaupunkiajossa, sen ei olisi hyvä olla liian painava, jotta sen liikuttelu pysäköidessä on helppoa. Sähköpyörät aloittelijoille kaupunkiajoon on suositeltavaa ostaa pienemmällä akulla ja moottorilla, jolloin ne ovat käteviä liikutella eivätkä kulje liian lujaa. 

Tärkeitä huomioita

Niin tavallista pyörää kuin sähköpyörääkin hankittaessa on muistettava ottaa itselle sopiva koko ja korkeus. Liian isokokoisella pyörällä polkeminen on hankalaa ja vaarallista ja pyörän hallinta hankaloituu. Liian pienellä pyörällä taas voi saada selkä- tai muita nivelkipuja. Asiantunteva myyjä osaa valita asiakkaalle juuri oikean kokoisen pyörän.

Sähkömoottori antaa ylimääräistä voimaa polkemiseen, mikä tekee ylämäkeen ajamisesta ja pitkien matkojen pyöräilystä helpompaa. Sähköpyörällä voi valita, haluaako polkea täydellä voimalla, käyttää vain sähkömoottoria tai käyttää molempia. Se tarjoaa joustavuutta eri tilanteisiin. Ajamisen yllättävä helppous voi toisaalta aiheuttaa myös vaaratilanteita, minkä vuoksi aloittelijan on oltava erityisen tarkkaavaisena maaston ja muiden tiellä liikkujien suhteen.

Sähköpyörät aloittelijoille ovat ympäristöystävällisiä, sillä ne eivät tuota päästöjä ja voivat auttaa vähentämään riippuvuutta moottoriajoneuvoista.

Kannattaa miettiä, haluaako kaupunkipyörän, maastopyörän vai matkapyörän. Kaupunkiin suunniteltu pyörä on erilainen kuin maastopyörä, joka on tarkoitettu vaikeampaan maastoon. Matkapyörä taas on voimakas ja painavarakenteinen.

Tutustu akun kapasiteettiin ja kestoon. Ymmärrä, kuinka pitkälle yhdellä latauksella pääset ja opi hallitsemaan akun käyttöä tehokkaasti. Käytä eri avustusasteita. Useimmat sähköpyörät tarjoavat eri avustusasteita, jotka voit valita tilanteen mukaan. Aloita alhaisimmasta ja säädä tarpeesi mukaan. Käytetyt sähköpyörät ovat edullisempi vaihtoehto uuden ostamisen sijaan.

minusta

Vapaa-aika ja urheilu: hyväksi mielelle ja keholle

Jokapäiväinen elämämme koostuu lukemattomista velvollisuuksista ja tehtävistä. Suuri osa siitä on tärkeää toimeentulomme kannalta, joten monilla meistä on taipumus laiminlyödä itse elämää. Siksi tämä blogi käsittelee vapaa-aikaa ja urheilua. Koska nämä kaksi näkökohtaa ovat erityisen tärkeitä elämämme kannalta. Urheilu voi auttaa selkeyttämään mieltä, ja säännöllinen liikunta vaikuttaa painon lisäksi myös lihaksiin ja niveliin. Lisäksi liikunta, joko raittiissa ilmassa tai sisätiloissa, voi myös edistää levollista unta. Vapaa-aikana voit esimerkiksi harrastaa, oppia uusia asioita tai viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa. Etkö tiedä, mitä tehdä vapaa-ajallasi? Tässä blogissa annamme sinulle vinkkejä erilaisista tavoista, joilla voit viettää vapaa-aikaasi. Esittelemme sinulle myös joitakin epätavallisia urheilulajeja, joita sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

9 January 2024
Sähköpyöräily on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, ja sen suosion takana on monia hyviä syitä. Sähköpyörät tarjoavat tehokkaan ja hauskan tavan li

6 June 2023
Yritysten virkistystapahtumat ovat tapahtumia, joiden avulla tiimin jäsenet voivat rentoutua ja seurustella toistensa kanssa muualla kuin työpaikalla.

23 August 2022
Sähköpyörät kasvattavat suosiotaan, sähköisessä kulkuvälineessä on paljon hyötyjä verrattuna normaaliin pyörään. Sähköpyörän huolto tulee muistaa tehd

tag