Venetelakka ja veneen talvisäilytys


Venetelakka on suuri apu veneilijälle, sillä siinä voi säilyttää venettä niin että sinun ei tarvitse pelätä että vene karkaa vesille tuulisella säällä. Kun venettä säilyttää venetelakalla, veden aiheuttaman korroosio ei pääse tekemään tuhojaan metalliveneelle tai lahottamaan puuvenettä. Venetelakka on suunniteltu niin että se on helppo siirtää, esimerkiksi talven ajaksi venetelakka kannattaa siirtää reilusti maanpäälle jotta jäät ja routa eivät pääse tekemään tuhojaan veneelle. Veneen rantaan ajamisessa ei tarvitse käyttää voimaa, vaan telakan tarkoituksena on, että vene ajetaan sen päälle suoraan vedestä kelluvana, näin myöskään veneen pohja ei naarmuunnu. Kun vene on saatu vedettyä riittävän pitkälle telakkaan, tukevan kiskorakenteen vuoksi se pysyy suojassa tuulelta ja myrskyiltä. Telakat soveltuvat monenlaisiin rantoihin, kuten kivikkoon sekä hiekka- tai kalliorantaan. Venetelakkojen pituus on säädettävissä ja niihin on myös saatavilla jatkopaloja, joten jos sinulla on venevaja tai -katos, voit asentaa venetelakan kiskot menemään suoraan sinne. Koska telakat ovat kevyitä, ne on helppo asentaa paikoilleen, sekä nostaa pois rannasta veneilykauden päättyessä. Venetelakka on tarkoitettu rakennettu niin että sitä voidaan myös siirtää kauden aikana vedenpinnan vaihtelujen mukaan.

Veneen talvisäilytys

On suositeltavaa nostaa vene pois vedestä telakalle sen seisonnan ajaksi, jotta se on suojassa aalloilta, jäältä ja tuulelta. Kun veneilykausi on ohi ja haluat laittaa veneesi talviteloille tupla varmista, että kiinnitykset ovat kohdallaan. Kun vene on nostettu maihin, pese veneen pohja, sillä jos lika pääsee kuivumaan kiinni, sitä on haastavaa saada enää irti. Harja sekä painepesuri ovat oivia apuvälineitä veneen pesussa, kuitenkaan puupintoja ei pestessä ei tule käyttää liian voimakasta painetta. Varsinkin Saaristomeren alueella esiintyy vieraslajia, merirokkoa. Kun tämä äyriäislaji pääsee kiinnittymään veneen pohjaan, pelkkä painepesuri ja harja eivät enää riitä vaan tarvitaan merirokon torjumiseen tarkoitettuja aineita. Kun peität veneen talvikauden ajaksi pressulla, hyvä ilmanvaihto on tärkeää varmistaa, näin kosteus ei pääse kerääntymään veneeseen. Isompien veneiden suojapeitteiden tulisi olla harjakattoisia, sillä näin lumi pääsee valumaan pois pressun päältä eikä romahdusvaaraa pääse tapahtumaan. Pienempien veneiden omistajien ei kannata kiinnittää suojapressua venetelakan tukipuihin, koska kovalla tuulella pressu voi irrottaa tukipuut ja näin vene voi kaatua. Venevakuutus on suositeltavaa pitää voimassa myös veneilykauden ulkopuolella. Veneen täyskasko korvaa esimerkiksi, ilkivallan tai jos myrsky aiheuttaa veneelle haittaa. Alutrack Oy tarjoaa monipuolisen valikoiman kestäviä venetelakoita.

minusta

Vapaa-aika ja urheilu: hyväksi mielelle ja keholle

Jokapäiväinen elämämme koostuu lukemattomista velvollisuuksista ja tehtävistä. Suuri osa siitä on tärkeää toimeentulomme kannalta, joten monilla meistä on taipumus laiminlyödä itse elämää. Siksi tämä blogi käsittelee vapaa-aikaa ja urheilua. Koska nämä kaksi näkökohtaa ovat erityisen tärkeitä elämämme kannalta. Urheilu voi auttaa selkeyttämään mieltä, ja säännöllinen liikunta vaikuttaa painon lisäksi myös lihaksiin ja niveliin. Lisäksi liikunta, joko raittiissa ilmassa tai sisätiloissa, voi myös edistää levollista unta. Vapaa-aikana voit esimerkiksi harrastaa, oppia uusia asioita tai viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa. Etkö tiedä, mitä tehdä vapaa-ajallasi? Tässä blogissa annamme sinulle vinkkejä erilaisista tavoista, joilla voit viettää vapaa-aikaasi. Esittelemme sinulle myös joitakin epätavallisia urheilulajeja, joita sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

23 August 2022
Sähköpyörät kasvattavat suosiotaan, sähköisessä kulkuvälineessä on paljon hyötyjä verrattuna normaaliin pyörään. Sähköpyörän huolto tulee muistaa tehd

18 August 2022
Venetelakka on suuri apu veneilijälle, sillä siinä voi säilyttää venettä niin että sinun ei tarvitse pelätä että vene karkaa vesille tuulisella säällä

11 March 2022
Oletko koskaan miettinyt, miten shuffleboardia eli pöytäcurlingia pelataan? Tässä kerromme yleisimmät shuffleboard-säännöt, joita sovelletaan yleisest

tag