Sähköpyörä sopii työmatkalle ja vapaa-aikaan


Sähköpyöräily on yleistynyt viime aikoina ja kasvattaa kokoajan tasaisesti suosiotaan. Sähköpyöräily on erinomaista arkiliikuntaa ja se sopii monelle, lähtökunnosta riippumatta. Vaikka sähköpyöräilyssä fyysinen kuormitus jää tavallista pyöräilyä pienemmäksi, se on kuitenkin teholtaan erinomaista terveysliikuntaa, vaikka käyttäisikin suurinta mahdollista avustusta. Työmatkailuun sähköpyörä on autoa ympäristöystävällisempi ja terveellisempi vaihtoehto ja koska mäkiin voi laittaa avustusta, voi matkan tehdä myös suuremmin hikoilematta.

Mikä on sähköpyörä

Sähköpyörät voidaan jakaa kahteen erilaiseen luokkaan. On olemassa sekä sähköavusteisia pyöriä että moottorilla varustettuja polkupyöriä. Niiden suurin ero on siinä, että sähköavusteisen pyörän moottori käynnistyy vain sitä poljettaessa ja sen enimmäisteho on 250 W ja maksiminopeus 25 km/h. Sähkömoottorin on siis tarkoitus vain avustaa matkanteossa. Sähköavusteista polkupyörää käytettäessä noudatetaan liikenteessä polkupyöräilijöiden säännöksiä, sillä saa ajaa pyöräteillä, eikä sitä tarvitse vakuuttaa tai rekisteröidä.

Moottorilla varustettu kaksipyöräinen polkupyörän nopeus ei saa myöskään ylittää 25 km/h, mutta se saa kulkea pelkän sähkömoottorin avustamana ilman polkemista. Tällaisen sähköpyörän teho voi olla välillä 250 – 1000 W ja se täytyy vakuuttaa, siinä täytyy olla takaheijastin ja etuvalo, mutta sitä ei myöskään tarvitse rekisteröidä.

Sähköpyöräily kohottaa kuntoa

Sähköpyöräilyn etuna on se, että se sopii hyvin eritasoisille kuntoilijoille, koska avustuksen tasoa voi säätää. Sähköpyöräilyn voi aloittaa, vaikka olisi huonossa kunnossa tai kärsisi nivelvaivoista ja myös muistakin pyöräilyä rajoittavista sairauksista, ja se sopii myös iäkkäämmille, koska niveliin kohdistuva rasitus ei ole niin suuri kuin pyöräilyssä ilman sähköavustusta. Sähköpyörää hankkiessa kannattaa huomioida muun muassa miten pitkiä matkoja yleensä ajaa, minkälaisessa maastossa yleensä ajaa; asfaltilla, maastossa vai molemmissa, missä haluaa moottorin sijaitsevan, minkälainen ajoasento on sinulle mieluinen ja haluatko käsi- vai jalkajarrut.

Sähköpyörässä sähkömoottorin voimanlähteenä toimii akku, joita on eri tehoisia. Virta riittää riippuen sekä ajotavasta että akun tehosta ja akun käyttöikää voi pidentää lataamalla sitä usein. Akun käyttöikä on noin 5 vuotta. Myös sähköpyörää kannattaa huoltaa hyvin, jotta sillä olisi turvallista liikkua ja myös sen käyttöikää pidentääkseen. Sähköpyörät kannattaa ostaa luotettavalta alanammattilaiselta, sen vuoksi että myös huollot toimivat hyvin ja tarvittavat vara- ja lisäosat löytyvät vaivattomasti.

 

Star-Velos tarjoaa suuren valikoiman sähköpyöriä!

minusta

Vapaa-aika ja urheilu: hyväksi mielelle ja keholle

Jokapäiväinen elämämme koostuu lukemattomista velvollisuuksista ja tehtävistä. Suuri osa siitä on tärkeää toimeentulomme kannalta, joten monilla meistä on taipumus laiminlyödä itse elämää. Siksi tämä blogi käsittelee vapaa-aikaa ja urheilua. Koska nämä kaksi näkökohtaa ovat erityisen tärkeitä elämämme kannalta. Urheilu voi auttaa selkeyttämään mieltä, ja säännöllinen liikunta vaikuttaa painon lisäksi myös lihaksiin ja niveliin. Lisäksi liikunta, joko raittiissa ilmassa tai sisätiloissa, voi myös edistää levollista unta. Vapaa-aikana voit esimerkiksi harrastaa, oppia uusia asioita tai viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa. Etkö tiedä, mitä tehdä vapaa-ajallasi? Tässä blogissa annamme sinulle vinkkejä erilaisista tavoista, joilla voit viettää vapaa-aikaasi. Esittelemme sinulle myös joitakin epätavallisia urheilulajeja, joita sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

11 March 2022
Oletko koskaan miettinyt, miten shuffleboardia eli pöytäcurlingia pelataan? Tässä kerromme yleisimmät shuffleboard-säännöt, joita sovelletaan yleisest

1 November 2021
Snooker oli alun perin upseerien ja herrasmiesten peli Snooker on biljardipeli, jossa pelaajat yrittävät vuorotellen lyödä valkoisella pallolla keppiä

6 September 2021
Sähköpyöräily on yleistynyt viime aikoina ja kasvattaa kokoajan tasaisesti suosiotaan. Sähköpyöräily on erinomaista arkiliikuntaa ja se sopii monelle,

tag