Shuffleboard eli pöytäcurling - säännöt pähkinänkuoressa


Oletko koskaan miettinyt, miten shuffleboardia eli pöytäcurlingia pelataan? Tässä kerromme yleisimmät shuffleboard-säännöt, joita sovelletaan yleisesti useampiin peleihin. Säännöt edellyttävät yleensä, että liu'utat vuorotellen käsin kaikkia neljää kiekkoasi vastustajan kiekkoja kohti. Tarkoitus on päästä shuffleboardin korkeimmalle pistealueelle putoamatta pelilaudan päästä ränniin. Saadaksesi pisteitä, kiekkojesi on oltava lähimpänä laudan päätyä. Osa strategiasta ja hauskuudesta tulee esiin, kun pudotat vastustajasi kiekkoja, ohitat heidät tai käytät kiekkojasi suojellaksesi muita, korkeimman pistemäärän saavuttaneita kiekkoja. Toivomme, että näistä pelisäännöistä on apua sinulle ja pelikavereillesi! Aivan kuten tikanheitto, jousiammunta ja biljardi, shuffleboard-peli antaa sinulle mahdollisuuden tähdätä ja ampua kohteeseen. Kun toivot saavasi yhden, kaksi, kolme tai jopa neljä pistettä, käytät taitojasi ampuaksesi pistealuetta kohti ja saadaksesi pisteet kotiin. Vain voittaja saa pisteitä jokaisella kierroksella.

Pelin kulku

Pelin päätarkoituksena on kerätä enemmän pisteitä kuin vastustaja. Pisteet lasketaan vain erä kohtaisesti, niin että jompikumpi pelaajista voittaa erän. Tarkoituksena on liuttaa kaikki neljä kiveä pistealueelle ilman, että kivet putoaisivat kouruun. Pelaaja tai joukkue, jonka kivi on lähempänä pelialustan päätyä, lasketaan voittajaksi ja hän saa erän kaikki pisteet. Erän voittaja saa aloittaa seuraavan erän. Tavallisesti pelit pelataan joko 15 tai 21 pisteeseen – peli jatkuu niin pitkään kunnes tämä pistemäärä on saavutettu. Silloin kun pelaajia on kaksi, peli pelataan 15 pisteeseen asti. Molemmat pelaajat pelaavat samasta päädystä ja erän jälkeen vaihdetaan puolta. Silloin kun pelataan joukkueina, eli yleensä 4 pelaajaa, pelataan 21 pisteeseen asti. Silloin molemmissa päädyissä on pelaajat ja erän jälkeen vaihdetaan taas puolia. Vastustajan kivet on myös mahdollista työntää pois pistealueelta.

Yleisiä sääntöjä: 

Saat käyttää kivien liuttamiseen vain yhtä kättä. Pelaajat valitsevat itse kumpi aloittaa, yleensä on etuna heittää viimeisenä. Kiven pitää olla kokonaan pistealueella, jotta se voidaan laskea pisteeksi. Pistealueita on 1, 2, ja 3. Kivi, joka on osittain yli pelialueen laidan, mutta ei putoa valliin, on nimeltään "Hanger" eli roikkuja. Se lasketaan 4 pisteen arvoiseksi. Jos kiekot putoavat ränniin, niistä ei saa ollenkaan pisteitä. Tasapeli tilanteen sattuessa, pisteitä ei lasketa ja kumpikaan pelaaja ei saa pisteitä erästä. Suomen Biljardimyynti Oy tarjoaa laajan valikoiman tarvikkeita lempipeleihisi.

minusta

Vapaa-aika ja urheilu: hyväksi mielelle ja keholle

Jokapäiväinen elämämme koostuu lukemattomista velvollisuuksista ja tehtävistä. Suuri osa siitä on tärkeää toimeentulomme kannalta, joten monilla meistä on taipumus laiminlyödä itse elämää. Siksi tämä blogi käsittelee vapaa-aikaa ja urheilua. Koska nämä kaksi näkökohtaa ovat erityisen tärkeitä elämämme kannalta. Urheilu voi auttaa selkeyttämään mieltä, ja säännöllinen liikunta vaikuttaa painon lisäksi myös lihaksiin ja niveliin. Lisäksi liikunta, joko raittiissa ilmassa tai sisätiloissa, voi myös edistää levollista unta. Vapaa-aikana voit esimerkiksi harrastaa, oppia uusia asioita tai viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa. Etkö tiedä, mitä tehdä vapaa-ajallasi? Tässä blogissa annamme sinulle vinkkejä erilaisista tavoista, joilla voit viettää vapaa-aikaasi. Esittelemme sinulle myös joitakin epätavallisia urheilulajeja, joita sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

11 March 2022
Oletko koskaan miettinyt, miten shuffleboardia eli pöytäcurlingia pelataan? Tässä kerromme yleisimmät shuffleboard-säännöt, joita sovelletaan yleisest

1 November 2021
Snooker oli alun perin upseerien ja herrasmiesten peli Snooker on biljardipeli, jossa pelaajat yrittävät vuorotellen lyödä valkoisella pallolla keppiä

6 September 2021
Sähköpyöräily on yleistynyt viime aikoina ja kasvattaa kokoajan tasaisesti suosiotaan. Sähköpyöräily on erinomaista arkiliikuntaa ja se sopii monelle,

tag